Klarinetles
    de klarinetfamilie

 

De klarinet is een houten blaasinstrument dat veel wordt bespeeld in groepen en orkesten. Jong en oud spelen erop. Vanaf zes jaar ben je van harte welkom op klarinetles.

Het instrument is zwart van kleur en heeft zilveren kleppen. Voor een blaasinstrument kan de klarinet heel veel verschillende tonen spelen: van heel laag tot heel hoog.

Blazen
De klarinet wordt in veel verschillende muziekgroepen bespeeld. Niet alleen in harmonie- en symfonieorkesten maar ook in volksmuziekgroepen en jazzbandjes. Overal kom je de klarinet tegen. Het is een zeer veelzijdig instrument. En... een goede klarinettist is dan ook overal welkom! Alle soorten muziek zijn uit dit veelzijdige blaasinstrument te krijgen: van klassiek tot pop en van volksmuziek tot swing en blues. Dat maakt het juist zo boeiend.

Formaat
Klarinetten zijn er in verschillende formaten. De meest gebruikte klarinet is de ‘gewone' Bes-klarinet. Ook de kleine Es-klarinet en de grote Basklarinet worden veel bespeeld. Voor de jonge bespelers wordt gekozen voor een zgn. Kinderklari. Als ze hieruit gegroeid zijn is de C klarinet de volgende stap. Hierna kan de overstap gemaakt worden naar volwassen Bes klarinet. Het instrument groeit als het ware met de leerling mee. Hierdoor kunnen ze jonger beginnen.

Klarinetles
Je hoeft geen muzikale kennis te hebben om klarinetles te volgen. Wel is jouw motivatie belangrijk. Klarinet leren spelen kan al vanaf zes jaar. Het kan individueel en ook in groepjes. Zo'n klarinetles duurt gemiddeld een half uur. Tijdens de les krijgt ook het samenspelen ruime aandacht want wat is er nou mooier dan samen muziek te maken, naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren?! Dat klinkt toch als muziek in de oren?!

Voor een uitgebreide beschrijving zie hier

Lijkt klarinetles je wat? Neem direct contact op